Bildspecial: Burmas unga rebellsoldater

Två år efter att Aung San Suu Kyis regering tillträdde är freden på inget vis närmare i Burma. Inbördeskriget, ett av världens längsta, har härjat i norr sedan tidigt 60-tal och eskalerat under början av 2018 enligt FN. Frilansjournalisterna Vilhelm Stokstad och Axel Kronholm reste till fronten i Kachinstaten där nya generationer av unga män kallats ut i strid.

Rekryter från Kachin Independence Army National Service tränar i gryningen på ett träningsläger i utkanten av högkvarteret Laiza, Kachinstaten, Burma.

KIA-rebellerna Aung Lun, Byuwa Yaw Han, Naw San och Aung Lat ber bordsbön före frukost på en utpost tillhörande mobila brigaden, bara någon kilometer från Burmesiska arméns närmsta utpost.

Naw Nau, 26 år, förbereder en måltid för kamraterna på utposten.

Utsikten från en av KIAs mobila brigads utposter. Den utdragna krisen i norra Burma är en av de längsta konflikterna i världen.

Menige Labya Tu San, 23 år, träffades i ryggen den 20 december 2017. En raket eller en granat, han är inte säker, landade precis bakom honom när han laddade om sitt gevär. Han säger att han kunde prata och inte kände någon smärta, men han kunde inte nära sig. – Det är en permanent skada, säger läkaren och håller upp en röntgenplåt som visar splittret i Tu Sans ryggrad.

En KIA-soldat spanar mot skogsbrynet i utkanten av utposten. Burmesiska armén har närmsta postering bara någon kilometer bort och gick till anfall så sent som i december 2017.

Galau Hka Mais får vård efter att han träffats av granatsplitter i armen när den burmesiska armén besköt utposten Tsin Yu Bum, bara några kilometer från högkvarteret Laiza.

Soldater i KIA spelar Chinlone, en lokal mix av volleyboll och fotboll, för att fördriva tiden. I väntan på nästa attack finns inte mycket att göra för soldaterna på utposten Lagat Bum.

Korpral Labang Lum Mai, 31, har precis genomgått en operation i benet. Han träffades av granatsplitter som bröt benet, under strider med burmesiska armén.

Share This